CIGARRPRAT
Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N
Ämne: | Apropå torra cigarrer: 2 |
Skrivet av: | Bukfaçon |
Tid: | 2007-09-27 13:44:12 |
Som det restaurangbarn jag är så tog jag mig för att fråga ut mina gamla föräldrar om deras cigarrobservationer genom närmare 50 år av svensk restaurangkultur (ca 1955-2005). De uppgav då att i stort sett alla cigarrer som såldes på svenska restauranger fram till ca 1975 var svenska, danska eller holländska, d.v.s. torra cigarrer. Humidorer fanns normalt inte, de kom in i branschen kring 1980. Däremot såldes cigarrerna ur olika trälådor. I allmänhet förvarades cigarrerna i den s.k. spritkassan, tillsammans med andra högbeskattade & stöldbegärliga varor. Fanns det en vinkällare så låg cigarrerna där: mörkt, svalt och fuktigt. Och det var här jag fick en idé! Kanske återkonditionerades en massa cigarrer av de där vinkällarsejourerna? Jag är för ung för att ha egen erfarenhet av detta, men kanske någon annan läsare av dessa rader? Finns här någon som långtidsförvarar torra cigarrer i sin humidor? Hur blir dem? B |