En unik skylt som har hängt utanför cigarraffären SVEA i Karlskrona, har Carlscorona cigarrklubb fått låna som utsmyckning i sitt cigarrum. Skylten ägs idag av Nils-Harald Ottosson (Son till Wille Ottosson som började sin anställning i Cigarraffären SVEA 1919...
...och sedermera ägde butiken från 1951 till 1973). Cigarr och Tidnings-affären SVEA inregistrerades den 6:e november 1909 av Ture Nikolausson.
Den 3 december samma år slogs dörrarna upp i lokalen på Borgmästaregatan 3.
Den 3 oktober 1911 flyttades rörelsen till hörnan Amiralitetsgatan/ Amiralitetstorget. Efter Ture Nikolaussons död 1941 övertogs företaget av änka Anna Nikolausson, som drev företaget till 1951 då Wille ottosson köpte firman, vilken han inehade fram till sin pensionering 1973.

Skylten hamnade i ett "skräpföråd" och höll på att kastas bort, men helrenoverades och belagdes med bladguld 1967.
Därefter hängde den i en närbutik och sedemera i en presentbutik. Nils-Harald köpte sedan skylten och efter några år så har han nu lånat ut den till Carlscorona.

Klicka på den sv/v bilden för att se den större, bilden är tagen 1927.

Sydöstran tyckte detta var intressant och gjorde ett reportage. Efter detta gick medlemarna till Blekinge museum där det var vernisage av Tobaksmuseumets vandringsutställning "Prisad Planta".