En historisk kväll för carlscoronas medlemar, vi invigde vårt cigarrum. Lasse C och Leif J har kämpat in i det sista för att få lokalen i "färdigt" skick. Alla tyckte att arbetet var mycket bra utfört, lokalen var trivsam och kändes helrätt.

Vi började kvällen med att avnjuta ett litet julbord.

Själva invigningscermonin bestod av att Lasse L (klubbens enda passiva rökare) snoppade en cigarr, därefter tände alla sina cigarrer.

Röken låg tät i den gamla "tvättstugan".

En otroligt mysig och helrätt känsla, tyckte deltagarna. Ett fantastiskt jobb har utförts sa de som varit med en månad tidigare i tvättstugan.

Sedan presenterade Micke A de tre glöggerna som skulle testas. Blossa spetsad med rom, Snälleröds Röda Glögg och Dufvenkroks Special. Pepparkakor och grönmögelost.
Kvällens andra höjdpunkt, testen av Davidoff Especiales no 7, 2004 Limited Edition. Den är en real robusto med 7 olika tobakssorter. Mycket begränsad upplaga - Sveriges kvot var 100 lådor.
Davidoffen gavs betyget 4+. Till bästa glögg, både utan och med cigarr, utsågs Blossa (det hörs på namnet, sade någon). Kenneth G presenterade sedan de övriga tre cigarrerna som köpts in dagen till ära.

En unik cigarr, en färskrullad robustos av Aldo Machado, kubansk cigarrullare numera bosatt i Sverige.

Övriga nyinköp var Padron Delicias...
...och en låda Ashton VSG Belicoso No 1.