CIGARRPRAT
Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N
Ämne: | Vatten |
Skrivet av: | Janne H |
Tid: | 2008-02-13 16:49:41 |
Hej Delar med mig mina kunskaper om vatten. Sterilt vatten är helt fritt från mikroorganismer(bakterier, svampsporer etc), dock är det inte renat från saltjoner, som ger avlagringar... Både det destillerade och avjonade vattnet är fritt från joner (dock ej saltjoner). Det avjonade är dock inte fritt från organiska ämnen och innehåller mikroorganismer. Det destillerade vattnet innehåller rester av döda mikroorganismer. Milli-q vatten är avjonat vatten som blivit renat ytterligare ett steg, och hamnar därför i minst samma renhetsnivå map på joner som det destillerade vattnet. Milli-q vattnet är dock inte renat från mikroorganimser. Det allra renaste vattnet borde man få om man autoklaverar milli-q vatten, då dör mikroorganismerna garanterat. Därefter sterilfiltrerar man vattnet för att få bort resterna av de döda mikroorganismerna. Nu är frågan, hur påverkar vatten infrysning av cigarrer???? |
Ämne | Tid | Skrivet av |
N Vatten | 16:49 den 13 februari 2008 | Janne H |
N Om man skall vara riktigt petig... | 18:24 den 13 februari 2008 | Volvex |