CIGARRPRAT
Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N
Ämne: | Hur gör de? |
Skrivet av: | Daniel P |
Tid: | 2007-09-07 12:53:39 |
Ungefär som whisky: Hur kan whiskyn smaka så annorlunda när det är samma ursprungmaterial... ![]() Allt har betydelse för smaken, jorden, mängden solljus, storlek/tjocklek på blad, var på plantan man tar bladen. Detta är alltså bara skillnader som påverkar smaken på grundmaterialet. Därefter är det fermentering etc som också påverkar... Sedan för att göra det ännu mer komplext så blandar man olika resultat av ovan ekvation till en komplett cigarr. Täckbladet är t.ex. inte från samma del av plantan som inlagan (generellt iaf, finns säkert undantag). |
Ämne | Tid | Skrivet av |
N Hur gör de? | 01:29 den 7 september 2007 | Henrik G |
N Hur gör de? | 07:47 den 7 september 2007 | Ouch |
N Hur gör de? | 12:53 den 7 september 2007 | Daniel P |
N Hur gör de? | 13:17 den 7 september 2007 | Magnus (Gävle) |
N Hur gör de? | 13:45 den 7 september 2007 | Jörgen |
N Jag har ingen förklaring | 15:32 den 7 september 2007 | COJ |
N Jag har ingen förklaring | 20:54 den 7 september 2007 | Daniel P |